Canon 50mm f/1.4 USM Lens

T11972
CAN.10132
7.199 TL
Peşin Fiyatına
Taksit Seçenekleri
Havale ve Eft ile verdiğiniz siparişlerde %2 indirim ile fiyatı 7.055 TL
  • Canon 50mm f/1.4 Lens İncelemesi ve Teknik Özellikleri

    Canon 50mm f/1.4 USM Lens İncelemesi

         Kompakt boyutların, muhteşem görüntü kalitesiyle buluştuğu Canon 50 mm f/1.4 USM, kullanıcılarına hızlı otomatik netleme sistemini ve 1.4 diyafram açıklığını sunuyor. Ultrasonik odaklama sistemi (USM) sayesinde Canon 50mm f/1.4, çok sessiz, çok hızlı ve kararlı netleme performansı ile kullanıcılarını adeta büyülüyor. Fotoğrafta net olmasını istediğiniz nesnenin odaklanması, deklanşöre basmanızla bir oluyor. AF kararsızlığını kullanıcılarına yaşatmayan 50mm f/1.4, hedef şaşırmadan kararlı bir şekilde AF yaparak sizlere, enfes netlikte görüntüler sunuyor. 

         Diyafram açıklığının hemen hemen dairesel olmasından dolayı odak yapılmamış böglelerde yumuşak bir bokeh oluşumunu sağlıyor. F/1.4 diyafram açıklığı sayesinde arka plan kusursuz bir şekilde bokehe karışıyor, böylelikle keskin netlikteki nesne daha çok ön plana çıkıyor. Vurgulamak istediğiniz nesnenin arka plandan soyutlanması sonucunda, farklı etkilere sahip fotoğraflar elde edebilirsiniz. 

         Super Spectra kaplaması sayesinde, Canon 50mm f/1.4 USM doğru renklerde, dolgun kontrasta sahip görüntüler yakalamanızı sağlar. Ayrıca yüksek optik kalitesi sayesinde oluşabilecek kromatik kusurlar da minimuma indirilmiş.

         Mükemmel görüntü kalitesini kompakt boyutlara sığdıran Canon, tüm gezilerinizde yanınızda rahatlıkla taşıyabileceğiniz, canlı ve net görüntüler çekebilen Canon 50mm f/1.4 USM lens ile her alanda mükemmel performans sunuyor. Portre çekimleri konusunda mükemmel performans sunan 50mm f/1.4, açık diyaframı sayesinde çektiğiniz portre fotoğrafları daha da etkileyici hale getiriyor. 

    Canon 50mm f/1.4 Lensle Ne Tarz Çekim Yapabilirim?

         Birçok çekime imkan tanıyan yapısı ve yüksek görüntü kalitesini desteklemesi açısından birçok çekimde kullanabileceğiniz bir lens 50mm f/1.4

         Portre çekimlerinden detay çekimlerine kadar farklı alanlarda kullanabileceğiniz 50mm f/1.4 lensin fiyatının da uygun olması en büyük avantajı. Fiyat - performans oranı oldukça yüksek olan lens, özellikle portre lensi olarak tercih ediliyor. 

    Canon 50mm f/1.4 lens ile arka planı nasıl bulanık yapabilirim?

         Bu sorunun cevabı zor ama uygulaması oldukça basit. 50mm f/1.4 lens ile portresini çekeceğiniz kişiye olan mesafeyi yakın tutarak ve konunun(portresi çekilecek kişi) arka plana olan uzaklığını belirleyerek gerçekleştirebiliriz. Tabiki bunun yanı sıra konuyu arka plandan ayırabilmek için diyaframı en açık konuma yani f/1.4 değerine getirmeniz gerekecek.

    50mm f/1.4 USM lensi hangi makinelerde kullanabilirim?

         Canon 50mm 1.4 USM lens EF bayonete sahip bir lens. Yani Canon'un tüm DSLr ve SLR modellerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca Canon EOS M aynasız fotoğraf makinesinde de adaptör yardımıyla kullanabilirsiniz. 

    Canon EF 50mm f/1.4 USM Lens

    Temel Özellikler

    Odak Uzaklığı

    50 mm

    Diyafram

    Maksimum: f/1.4
    Minimum: f/22

    Kamera Mount Türü

    Canon EF

    Format Uyumluluğu

    35mm Film / Full-Frame Dijital Sensör
    Canon (APS-C)

    Görüş Açısı

    46°

    Minimum Netleme Mesafesi

    1.5' (45 cm)

    Büyütme

    0.15x

    Grup/Element

    6/7

    Diyafram Bıçakları

    8

    Ek Özellikler

    Görüntü Sabitleme

    Hayır

    Otomatik Netleme

    Evet

    Tripod Bağlantısı

    Hayır

    Fiziksel Özellikler

    Filtre Çapı

     58 mm

    Ölçüler

     2.9 x 2.0' (7.37 x 5.08 cm)

    Ağırlık

    290 g

    Aksesuarlar

    Yumuşak/Sert Kılıf

    ES-C9 / LHP-C10

    Parasoley

    ES-71 II

    Lens Kapağı

    E-58U / E-58II

    Ürün Özellikleri
    Filtre Çapı
    :
    58mm
  • Canon EF 50mm F / 1.4 USM Teknik Özellikler

    Odak uzaklığı50mm
    Maksimum Diyafram Açıklığıf / 1.4
    Minimum Diyafram Açıklığıf / 22
    Lens YuvasıCanon EF
    Biçim UyumluluğuBütün çerçeve
    Bakış açısı46 °
    Minimum Odak Mesafesi1,48 '/ 45 cm
    Maksimum Büyütme0.15x
    Optik Tasarım6 Grupta 7 Unsur
    Diyafram Bıçakları8, Yuvarlak
    Odak TürüOtomatik odaklama
    Görüntü sabitlemeYok
    Filtre Boyutu58 mm (Ön)
    Boyutlar (ø x U)2,91 x 1,99 inç / 73,8 x 50,5 mm
    Ağırlık290 g (10,23 oz)
Fotoğraf > Lensler ve Lens Aksesuarları > DSLR Makine Lensleri