Sıralama seçin
Görünüm:
1 2 3 4
Toplam 56 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 4

Tepe Flaşı Nedir? Neden Kullanılır?

Tepe flaşları, kameranızın üzerine takılarak, kamerayla senkronize olarak çalışan ve deklanşöre bastığınız süre boyunca aydınlatma sağlayan ışıklardır. Işığın yetersiz kaldığı ortamlarda harici bir ışık kurmanıza gerek kalmadan konularınızı aydınlatarak pratik bir şekilde çekim yapabilmenizi sağlarlar. Eğer sadece gündelik anı fotoğrafları çekiyorsanız Godox Tepe Flaşı(Canon Uyumlu) gibi ekonomik modelleri tercih edebilirsiniz. Fakat daha profesyonel çekimler de yapıyor, oldukça fazla kullanıyor ve uzun ömürlü bir ürün arıyorsanız da Canon 430EX III-RT Flaş gibi orjinal ürünleri kullanmanızı öneririz. Hatta ürün vb. çekimleri gibi tamamen ticari ve profesyonel çekimler için ihtiyacınız varsa da Canon için; Canon Speedlite 600EX II-RT Tepe Flaşı, Nikon için; Nikon SB-5000 Tepe Flaş, Sony içinse; Sony HVL-F60RM Wireless Radio Flash gibi ürünleri kullanmanızda fayda var. Aynı zamanda Canon, Sony ve Nikon’un ve bu makinelerle uyumlu Godox, Aputure, Elichroom, Meike, Olympus, Profoto, Visico, Mcoplus, Shanny, Metz gibi markaların diğer modellerini de inceleyebilirsiniz. Tüm Fotoğraf Makinesi flaşlarını en iyi fiyat ve resmi garanti ile sayfamızdan satın alabilirsiniz.

Flaş Tetikleyiciler

Flaş tetikleyici, paraflaşınızla makineniz arasındaki bağlantıyı kurarak, deklanşöre bastığınızda flaşınızın yanmasını sağlar. Makineniz ve ışığınız arasındaki bağlantıyı sağlayan bu ekipman oldukça önemlidir. Zira bu bağlantıdaki bir problem deklanlöre bastığınız an ile ışığın yanma zamanlamasında bir uyumsuzluğa sebep olursa fotoğraflardan istediğiniz sonuçları alamazsın. Çekim yaptığınız enstantane değeri ve bu değeri tetikçinizin de algılayabilmesi de önemlidir. Kablosuz tetikleyiciler, makine ve flaşınız arasındaki bağlantıyı genellikle radyo sinyalleri aracılığıyla sağlarlar. Tetikçi seçerken dikkat edilmesi gereken özelliklerden birisi de sinyal mesafesidir. Genellikle en az beş metreye kadar sorunsuz çekebilmesi tercih edilir. Fiyat performans ürünü arayanlar Nikon kullanıcıları için Godox XT-32N (Nikon HSS Flaş Tetikleyici), Sony kullanıcıları için Godox TTL Flaş Tetikleyici X1T-S (Sony Uyumlu) dikkat çekerken; Golden Eagle, Godox, Visico gibi markaların paraflaş tetikleyicileri ekonomik ve işlevsel ürün arayanlar için düşünülebilir ürünlerdir. Fakat zorlu koşullarda çalışması gerekebilen, (Fazla sinyal bulunabilen bölgelerde, paraflaş ve makine arasında sinyal kesebilecek duvar vb. gibi etkenlerin bulunabileceği ortamlarda, fazla rüzgarlı dış mekanlarda vs.) daha profesyonel bir ürün arayanlar da Elinchrom, Hensel, Profoto gibi markaların modellerini inceleyebilir. Ayrıca paraflaş tetikleyici alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsur da makinenizle uyumlu olup olmadığıdır. Bazı modeller, bazı markalarla uyumluluk göstermeyebilir. En Ucuz Flaş tetikleyici modellerini garantili olarak fotografium'dan güvenle satın alabilirsiniz.

Flaş Yumuşatıcılar

Flaş yumuşatıcılar, flaş ışığının keskin geldiği ve daha yumuşak bir ışık elde etmeniz gereken durumlarda flaşınızı küçük bir softbox haline getirerek yumuşak bir ışık elde etmenizi sağlayan ürünlerdir. 20x15 Flaş Önü Softbox gibi ekonomik çözümlerin yanı sıra Golden Eagle TP1 Speedlite Strobist Kit Set gibi daha kullanışlı setler de edinebilirsiniz. Aynı zamanda farklı boyutlarda flaş yumuşatıcılar elde ederek, ışığınızın dağılmasını istediğiniz alanı da belirleyebilirsiniz. Örneğin; Kaiseberg 20cm Flaş Önü Mini Softbox gibi bir ürünle ışığınızı 20cmlik bir alana yayabileceğiniz gibi, Weifeng 40x40 Cm Tepeflaş İçin Softbox gibi bir ürünle 40, Golden Eagle 60x60 Tepeflaş İçin Softbox gibi bir ürünle de 60cmlik bir alana yayabilmeniz mümkün. Weifeng, Kaiseberg, Aputure, Lifei, Star gibi markaların farklı boyut ve modellerdeki ürünlerini de inceleyebilirsiniz.