Sıralama seçin
Görünüm:
1 2 3 4 ... 7 ... 11
Toplam 185 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 4 ... 7 ... 11

Polarize Filtre Nedir? Polarize Filtreyi Neden Kullanmalıyız?

Polarize Filtre Nedir? En İyi Polarize Filtre Hangisidir? Polarize filtreler üç önemli amaç için kullanılırlar. Birincisi yansımaları önlemesi, ikincisi renklerin doygunluğunu arttırması (bu etki siyah-beyaz fotoğrafta kontrastın artması şeklinde ortaya çıkar) üçüncüsü ise yoğunluk filtresi gibi iş görmesidir. Polarize filtre, ışığın objektife giriş açısını kontrol ederek metal olmayan yüzeylerden kaynaklanan yansımaları önler. Dairesel bir hareket ile kontrol edilen filtre, her yönden gelen ışığı geçirmez, yalnızca belirli bir açı ile karşıdan gelen ışığı geçirir. Diğer yönlerden gelen ışığın engellenmesi ile yansımalar yok olur ve siz böylece bir camın arkasını veya bir ırmak veya denizin dibini fotoğraflama imkanı bulursunuz. Polarize filtre aynı zamanda yansımaları engellediği için daha zengin renkler elde edilir. Mesela gökyüzündeki beyaz renkli bulutlar daha kontrastlı görünür. İki tip polarize filtre vardır. Bunlar dairesel (circular polarize filtre) ve doğrusal (linear). Doğrusal yani linear filtreler daha ucuz filtrelerdir ve özellikle gökyüzünde daha etkili olurlar. Ancak dairesel yani circular filtrelerin daha homojen bir etkileri vardır. Auto focus SLR makinalarda ve spot ölçüm yapan makinalarda ölçüm hatasını engellemek ve auto focus özelliğini kullanabilmek için dairesel polarize filtre kullanımına gerek vardır. Tüm Kaliteli Polarize filtre markaları olan Haida C PL ,BW Slim Polarize ,Hoya C PL ,Kaiseberg Polarize filtrelerin Türkiye yetkili satıcısı olan fotografium'dan en uygun fiyat ile satın alabilirsiniz. Lensinize uyumlu olacak Slim UV filtreleri,Lensinizin çapına ya da açısına uygun olan Polarize filtreler hakkında aklınıza takılan tüm sorularınızı Canlı destek hattımızdan sorarak nihai kararınızı verebilirsiniz.