Filtrele
Sıralama
Sıralama KAPAT
  • Alfabetik A-Z
  • Alfabetik Z-A
  • Yeniden Eskiye
  • Eskiden Yeniye
  • Fiyat Artan
  • Fiyat Azalan
  • Rastgele
  • Puana Göre
Tripodlar
549 ürün görüntüleniyor.
Seçilenleri Karşılaştır
Listeden ürün seçiniz.
1 2 3 ... 6 ... 11 ... 23

Fotoğraf ve Video Tripodları Nedir? Ne İşe Yarar?

Fotoğraf makinesi ya da telefon sabitleyici özelliğine sahip Tripodlar, Fotoğraf ya da video çekenler için en önemli yardımcı ekipmandır. Makinenizin altına plate ile vidalanarak takılan tripotlar profesyonel ya da amatör kullanım için olduğu gibi değişik tripod kafaları ile fotoğraf ve video çekimi için ayrı ayrı tasarlanarak üretilirler. En temel özellikleri ise Fotoğraf makinenizi sabitleyerek özellikle gece yapılan uzun pozlamalardan kaynaklanacak titreşimleri engellemektir.Video tripotları ise temel video çekim hareketleri olan pan ve tilt hareketlerini yumuşakca ve titreşim oluşturmadan yapılmasını sağlar.Tripotların üzerinde bulunan su terazisi ufuk çizgisini düz olarak görmenizi sağlaması açısından oldukça önemlidir.

Hangi Tripotu  Almalıyım ?

Tripot alma aşamasında öncelikle kullandığınız fotoğraf makinesi ve lenslerin ağırlığını kaldıracak bir tirpot ve kafa araştırmalısınız. Bu ekipmanınızın güvenliği açısından oldukça önemlidir. Kategori sayfamızda her tripotun ürün inceleme sayfasında taşıma kapasitesini ve teknik özelliklerine ulaşabileceksiniz. Tripot tavsiyesi noktasında bir diğer önemli konu fotoğraf mı yoksa video mu ağırlıklı çalışacağınızdır. Çünkü dünyaca ünlü Tripot markalarından başta Manfrotto olmak üzere Benro, Slik,Gitzo gibi markaların değişik amaçlar için ürettikleri fotoğraf Tripot kitleri ve video başlıklı tripot kitleri mevcuttur. Tüm tripodlar benzer özelliği sergilese de taşıma kapasiteleri,üretildikleri malzeme ve uzunlukları itibariyle farklılıklar gösterirler. Tüm özellikler fotoğraf makineniz ile tam uyumlu olmalıdır.Bir video tripodundan beklenen özellik ise video kafasının akışkan yapıda olup tüm sahnelerde salınım oluşturmadan sağa sola,yukarı ve aşağı hareketleri tam yapabilmeleridir.Bunun yanında telefon tutuculu tripotlar da mobil fotoğrafçılık ve youtube videoları için kullanılırlar.

Tripot mu Monopod mu daha iyi?

Monopodlar ,tek ayak üzerinde elinizle tutarak makinenize hakim olmanızı sağlayan ekipmanlardır.Özellikle pan ya da tilt hareketi gerektirmeyen kısa video çekimleri ile çok uzun pozlama gerektirmeyen konuları fotoğraflamanız için idealdirler. Ayrıca hafif malzemeden üretildiklerinden taşıma kolaylığı sağlarlar. Ancak uzun pozlama yapılacaksa ya da hareket gerektiren video çekimi gerçekleştirilecekse Tripot kullanmanız gerekecektir. Manfrotto marka tripotların karbon malzemeden üretilen serileri kullanıcıya taşıma kolaylığı ve sağlamlık sunmaktadır. İster monopod isterse tripod olsun asıl olan taşıma kolaylığının yanı sıra makinenizi güvenle taşıyabilecek sağlamlıkta olmasıdır.

En Ucuz Tripot modelleri ve Telefon Sabitleyici Tavsiyesi

Profesyonel Tripot modellerinin yanı sıra yine Manfrotto, Slik, Hlypro markalarının en ucuz fiyat ve resmi garantili olarak satın alabileceğiniz masa üstü mini tripotları mevcuttur. Ayrıca bu tripotlara takılacak telefon sabitleyici clampler ile mobil telefonlarla video ve fotoğraflarınızı rahatlıkla çekebilirsiniz.

Manfrotto Tripod Modelleri ve Fiyatları:

Manfrotto Tripod , İtalyan markası olan Manfrotto çok uzun yıllara dayanan tripod üretimini her geçen sene daha da ileri götürerek geliştirmiştir. Özellikle 90 derece yatan tripod kitleri makro fotoğrafçılıkta üst açıdan makineyi sabitleme sorununu çözmüştür. Sağlam ve hafif yapısı ile fotoğrafçıların ilk tercihi olan Manfrotto Tripod Modelleri aliminyum ve karbon olarak üretilmektedir. Karbo tripot teknolojisi kullanıcıya fazla yük taşıtmadan tripotunuzun hafif ama sağlam olmasını sağlamaktadır. Aynasız fotoğraf makinelerinin video sektöründe kullanılmasıyla Manfrotto Video Tripodları ve Video başlıklarının da artmasına sebeb olmuştur. Seyahat ve Gezi fotoğrafçılarının tercih ettiği befree modelleri kompakt ama dayanıklı yapılarıyla dikkat çeker. Tüm Manfrotto Fotoğraf ve video tripodlarını , Manfrotto monopodlarını, platelerini ve aksesuarlarını kategorimizden inceleyebilir. Zoom ithalat garantisi ile satın alabilirsiniz. 

Ahtapot tripot Modelleri ve fiyatları

Ahtapot tripotlar adından da anlaşılacağı bacaklarının esnek yapısı sayesinde istenilen yüksekliğe ya da her hangi bir nesneye tutunarak makinenizi sabitlemeye yararlar. Bu özellikleri ile küçük bir tripot ile doğada mesela bir ağacın gövdesine tutturarak üst açıdan bir fotoğraf çekebilirsiniz. Joby marka ahtapod tripotların onlarca modelinden DSLR makine ya da telefon ,tablet tutuculu çeşitlerini kategori sayfamızda inceleyebilirsiniz.

Video Tripotu tavsiyesi ve fiyatları

İyi bir video tripotu nasıl olur? Sorusunun cevabı öncelikşe kullanacağınız DSLR fotoğraf makinesi,Aynasız fotoğraf makinesi ya da video kameranızın ebadına ve ağırlığına uygun olanıdır. Video tripot kafalarından beklenen en önemli özellik yumuşak bir akışkanlıktır. Bu yumuşak akışkanlık kameranızın standart video hareketlerini yani sağa sola çevrilmeyi ifade eden pan hareketini, yukaru ve aşağı hareketleri ifade eden tilt hareketini kesintisiz ve titreşimsiz olarak yapabilmesidir. Başta Manfrotto,Benro,Jieyang marka video tripotlarını en ucuz fiyat ve resmi garanti ile fotografium.com dan satın alabilirsiniz.

Uzun Pozlamada Tripot nasıl kullanılır?

Fotoğrafçıların en çok kullandığı ve sevdiği fotoğraf tekniklerinden biri de uzun pozlama gece ve manzara çekimleridir. Uzayan şehir ışıklarının yaptığı harika etkiler ya da tül etkisi ile yapılacak bir deniz manzarası ancak uzun pozlama ile mümkün olmaktadır. Uzun pozlama ile yapılacak bir fotoğraf çekiminin olmazsa olmazı da tabi ki sağlam ve ayakları yere tam basan bir tripottur. Uzun pozlamayı belirleyen faktör tabi ki enstantene değeridir. 1/15 SN ve altında kullanılacak enstantene değerlerinde pozlama esnasında titreşim oluşarak fotoğrafların flu çıkması kaçınılmazdır.Burada devreye fotoğraf makinenizin ağırlığıyla eşdeğer taşıma kapasitesine sahip bir tripot devreye girer. Yıldız pozlamalarında çok daha uzun pozlamalar yapıldığını da düşünürsek gece manzaraları ve ND filtrelerle yapılacak gündüz uzun pozlama çalışmaları için yanınızda mutlaka bir tripot taşımalısınız. Makinenizi tripota bağlayarak, Zaman ayarlı bir kablosuz uzaktan kumanda ile istediğiniz düşük enstantene değeri girerek güvenle uzun pozlama fotoğraf çekimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tripodlar

Tripodlar telefon, fotoğraf makinesi veya kamera gibi aletlerin stabil bir şekilde tutulmasını sağlayarak daha net ve hassas çekimlerin yapılmasını mümkün kılar. Sabitleyici adıyla da bilinen bu ürünler, ayarlanabilir yapıdaki ayakları sayesinde farklı boy ve açılarda kullanım imkanı tanır. Üç ayaklı tasarımı ise üzerine yerleştirilen cihazların devrilmesini engeller. Farklı markalar tarafından üretilen kaliteli video kamera tripod modelleri, eğimli ya da kaygan yüzeylerde sorunsuz kullanım sunar. Çeşitli model ve özelliklerinin yanında tripot fiyatları, bütçe dostu geniş aralığıyla kullanıcıları memnun eder. Manfrotto tripod gibi en iyi tripod modellerine ulaşacağınız Fotografium ile aradığınız ürünü uygun fiyatlara satın alabilirsiniz.

Profesyonel Çekim Sunan Tripod Modelleri

Tripod modelleri kullanım alanına ve özelliklerine göre birbirinden ayrılır. Ayak tipi, boyut, kafa yapısı ve çekim gibi farklılıklar tripod özelliklerini belirleyen faktörler arasında yer alır. Mini fotoğraf makinası tripod, dar ya da masaüstü gibi alanlarda kullanıcıların birçok ihtiyacına yanıt verir.  Elastik olan akrobatik modeller, ürünü dilediğiniz şekilde ayarlayabilmenize olanak tanır. Profesyonel tripod çeşitleri, diğer modellere nazaran daha donanımlı ve daha ağır taşıma kapasitesine sahip olacak şekilde üretilir. Hafifliği ve çok açılı kullanımı ile dikkatleri üzerine çeken hareketli ve örümcek tripodlar kullanıcılara çeşitli avantajlar sunar.

Geniş ürün yelpazesi arasında el tripodları da bulunur. Bu ürünlerin alt bölümünde yer alan çubuk, ürünün sabit bir şekilde tutulmasını sağlayarak titreşimsiz çekim yapılmasını mümkün kılar. Otomatik ya da akıllı tripod seçenekleri, kumanda, sensör ya da komut ile cihazın çalışmaya başlamasını sağlar. Uzaktan kumanda ve Bluetooth özellikli tasarımlar, tripodun yanına gitmeye gerek kalmadan çekim yapma avantajı sunar. Tripod fotoğraf makinesi ayaklığı 135 cm, 150 cm, 160 cm, 170 cm, 180 cm boy seçeneklerinde üretilir. Boy alternatifleri arasından kullanım alanına ve cihazınıza en uygun fotoğraf makinesi tripod modelini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Tripod Kullanmanın Sunduğu Avantajlar

Fotoğraf ve video çekimlerinin önemli materyallerinden biri olan tripod çeşitleri, kullanım esnasında kullanıcılara pek çok ayrıcalıklar sunar. İstenilen alana kurulabilen ve kolay bir şekilde yeri değiştirilip taşınabilen tripodların avantajları şunlardır:

  • Tripod fotoğraf ile birlikte videoların çekimi için de ideal bir çözüm sunar.
  • Tripodlar titreme sorununun önüne geçerek görüntü kalitesi yüksek fotoğraf ve videolar çekilmesini mümkün kılar.
  • Uzun pozlama süresi ile düşük ışık koşullarında bile en iyi görüntünün yakalanabilmesini sağlar.
  • Ellerin serbest kalmasını sağlayan tripodlar, çekim esnasında büyük rahatlık sunar.
  • Tripod kullanıcıların kendi fotoğraf ve videolarını çekilmesine olanak tanır.
  • Tripod başlığı gibi farklı tripod aksesuarları kullanmak yaratıcılığın artmasına katkıda bulunur. Bu sayede daha iyi sonuçların elde edilmesini sağlar.

Tripod Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Tripod, fotoğrafçıların ve hobi amaçlı fotoğraf ve video çekmeyi sevenlerin tercih ettiği en temel eşyalar arasında yer alır. Bu nedenle tripod seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Bunlar ürünün işlevsel özellikleri, tasarımı, boyutu ve kullanım amacı gibi etkenlerdir. Açık hava çekimlerinde kullanmak için bir tripod alınacaksa ürünün sarsılmaması için daha ağır modellerin tercih edilmesi gerekir. Bu sayede kaliteli fotoğraflar ortaya çıkar. Seyahatlerde ise daha hafif olan tripod kamera tercih edilmesi rahat bir kullanım sunar. Hafif ve her yere sığan mini tripod modelleri seyahatler için en ideal seçimlerden biridir. Ev ortamında çekimler yapıyorsanız ışıklı olan tripodları tercih edebilir, ek bir ışığa gerek duymadan net görüntüler ortaya çıkarabilirsiniz. Seçim sırasında kullanım amacına göre tripod ayak ve kafasının ayrı ayrı alınması özel bir ürün oluşturulmasını sağlar. Seçimleriniz doğrultusunda oluşturduğunuz tripod, kullanım konforunu ve süresini arttırır. Video tripod çeşitlerinin yanında ihtiyacınıza göre tek ayaklı olan monopod modellerini de inceleyebilirsiniz.

Tripod Kullanımında Bilinmesi Gerekenler

Satın alınan tripodu uzun yıllar kullanabilmek için kullanım sırasında bazı noktalara dikkat edilmelidir. Öncelikle üç ayaklı olarak tasarlanan kamera tripod modellerinin tüm ayaklarının açılması ve düz bir zemine yerleştirilmesi gerekir. Bu sayede ekipmanlar için güvenli bir zemin oluşturulur. Bazı durumlarda ürünün alt kısmına ağırlık ekleyerek tripodun daha dengeli olmasını sağlayabilirsiniz. Tripodun yük kapasitesini aşmamak da üzerine yerleştirdiğiniz ekipmanın zarar görmemesi açısından oldukça önem taşır. Tripodun düzenli olarak temizliğinin ve bakımının yapılması da kullanımında dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Doğru temizlik ve bakım ile tripodunuzu daha uzun vadeli kullanabilirsiniz. Tripodun uzun ömürlü kullanılabilmesi için kullanımdan sonra düzgün bir şekilde saklanması da gerekir.

Uygun Tripod Fiyatları

Tripod fiyatları, ürünün kullanım alanına, modeline, boyutuna, ağırlığına, kalitesine ve markasına bağlı olarak değişiklik gösterir. Tripod üretiminde kullanılan materyalin dayanıklılığı ürünün fiyatına etki eden nedenler arasındadır. Sağlamlığı ile öne çıkan kaliteli tripodlar uzun süreli kullanım imkanı sunar. Bu sayede kısa süre içerisinde aynı ürünün tekrar alınmasının önüne geçerek kullanıcıların bütçesine katkıda bulunur. Uzayabilir çubuk, katlanabilir olma gibi çeşitli özelliklerle donatılan tripod fotoğraf makinesi modellerinin fiyatı da özelliği bulunmayan modellere göre daha yüksek fiyatlara sahiptir. Tüm bunlara rağmen kamera tripod fiyatları bütçeleri zorlamayan geniş aralıklarıyla kullanıcıların ürünlere kolaylıkla ulaşabilmesini sağlar.

Siz de Fotografium’un geniş ürün yelpazesi arasından kullanım amacınıza ve bütçenize uygun en iyi tripod modeline hemen sahip olabilir, fotoğraf ve videolarınızın kalitesini artırabilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.